Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A tavalyinál is több turista érkezett

Harmadik helyen Józsefváros

2014. október 21. kedd

Az idén az első nyolc havi adatok szerint, a tavalyihoz képest három helyet javított Józsefváros a vendégéjszakák számát tekintve, így a harmadik helyre került – tudtuk meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatójából. Kerületünkbe ebben az évben eddig közel 210 ezer turista látogatott.

A napokban tette közzé a KSH a turisztikailag legforgalmasabb 50 település adatait az év első nyolc hónapjára vonatkozóan. A TOP50 település közé 14 fővárosi kerület került be. A turisták számát tekintve az első két helyet a Belváros (557.184 vendéggel) és Erzsébetváros (301.606 fő) érte el. Józsefváros harmadikként (209.198 fővel) maga mögé utasította Terézvárost, Siófokot és Hajdúszoboszlót is.

 

A jó eredményt legfőképpen a külföldi turistáknak köszönheti kerületünk, ugyanis ha csak a külföldről érkezőket vizsgáljuk, a dobogó állása nem változik. Az eredmény betudható ugyanakkor a számos pozitív ajánlónak és cikknek, melyek a külföldi portálokon és lapokban méltatták kerületünk szépségeit olvasóiknak, a számos nívós kerületi szállodának és a gombamód szaporodó hosteleknek is, melyek a fiatalabb generációnak nyújtanak olcsó szállásalternatívát. Ezen szálláshelyek létrejöttéhez minden feltétel adott Józsefvárosban.

 

A VIII. kerület kiváló közlekedési adottságokkal rendelkezik, nyáron folyamatos programkínálatot biztosít, és egyetemváros lévén számos kiegészítő szolgáltatást és szórakozási lehetőséget kínál a fiataloknak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben