Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A kerületi rendőrség tájékoztatója

Drogprevenció a családban

2014. október 23. csütörtök

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2014. szeptemberében új drogmegelőző programot indított a kiskorúak kábítószer-fogyasztásának csökkentése érdekében. „A szülők és a családok a rendőrség kiemelt partnerei a kábítószer-bűnözés megelőzésében” címet viselő program célja, hogy minden 12–18 éves gyermeket nevelő szülő lehetőséget kapjon arra, hogy közvetlen, személyes tájékoztatásban részesüljön a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről.

Az utóbbi években a témában készített felmérések adatai szerint az illegális szerek használata különösen a 9–11. évfolyamos fiúk körében növekedett meg. Az új típusú, viszonylag könnyen beszerezhető dizájnerdrogok 2010-ben jelentek meg Magyarországon a középiskolás diákok körében. A kortársak befolyásával és az iskolában szerzett kudarcélménnyekkel szemben a családi és a valódi társas kapcsolatok megerősítése jelenthet segítséget a kiskorúak számára. A rendőrség kezdeményezése a szülők szerepére helyezi a hangsúlyt a kábítószer-fogyasztás megelőzésében.

A Józsefvárosi Rendőrkapitányságon a program végrehajtásáért felelős Dauda Márta rendőr főhadnagy összevont tájékoztató előadást, illetve szülői értekezleteket tart a kábítószeres bűnözéssel kapcsolatban az érdeklődő szülőknek. Az előadást/szülői értekezletet az iskola, illetve a tankerület vezetője vagy képviselője kérheti a rendőrkapitányság vezetőjétől.

Ezenkívül a főhadnagy (előzetes bejelentkezés alapján) minden hónap első hétfőjén 12 és 15 óra közötti időben fogadóórát tart a Józsefvárosi Rendőrkapitányság épületében. Minden második hétfőn pedig 9 és 12 óra között telefonos ügyelet révén segíti tanácsokkal, információkkal azokat a szülőket, akik a témával kapcsolatos problémájukat szeretnék megbeszélni, illetve elektronikus úton is felvehetik vele a kapcsolatot.

Elérhetőségei: 06-70/298-6030, illetve drog.prevencio08@budapest.police.hu.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben