Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kampány után

November 11-ig kell eltávolítani a plakátokat

2014. október 28. kedd

Még három hetük van az önkormányzati választáson induló pártoknak, hogy eltávolítsák a közterületekre korábban kihelyezett plakátjaikat. Ha ezt nem teszik meg, fizethetnek.

Az október 12-ei választások előtt a józsefvárosi önkormányzat 32 hirdetőtáblát helyezett ki a közterületekre, melyekre a pártok ingyenesen elhelyezhették a választási plakátokat. A táblákat a napokban már el is távolította a Józsefvárosi Közterület-felügyelet és Városüzemeltetési Szolgálat. Az ingyenes felületek mellett azonban több párt villanyoszlopokra és egyéb helyekre is kihelyezte plakátjait, szóróanyagait.

A 2014. évi miniszteri rendelet 29. paragrafusa szerint az önkormányzati és nemzetiségi választásokat követő 30 napon belül, azaz november 11-én 16.00 óráig kell eltávolítania a jelölő szervezetnek az úgynevezett vadplakátokat, amelyeket nem az önkormányzat által kihelyezett táblákra helyeztek el. Amennyiben ez elmarad, úgy az önkormányzat távolíttatja el, aminek költségét ki is számlázhat a jelölőszervezetnek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben