Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Meg tudod csinálni”

Felzárkóztató program a Kövessi Szakképzőben

2014. október 28. kedd

Két tanév alatt zárkóztatják fel a Kövessi Szakképző iskolában azokat a hátrányos helyzetű diákokat, akik szakmát vagy érettségit szeretnének szerezni. A program során mentorok segítségével mérik fel és fejlesztik azokat a készségeket, amelyekben a diákoknak fejlődni kell a középiskolai bizonyítvány megszerzéséhez.

A lemorzsolódó, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatására pályázott sikeresen a Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola, Szakiskola és Gimnázium. A „Meg tudod csinálni” elnevezésű programhoz azok a diákok, fiatal felnőttek is csatlakozhattak – akár más iskolákból is –, akik szociális problémákkal, beilleszkedési, tanulási nehézségekkel küzdenek, de szeretnének érettségit vagy szakmát szerezni. A két tanéves programban résztvevő tanárok az egyéni képességek felmérésével és fejlesztésével igyekeznek segíteni a hátrányos helyzetű tanulókon.

Gazsóné Radnóthy Éva a projekt vezetője elmondta, hogy a programban 40 tanuló vesz részt, akik közül az első évben mindössze két fő morzsolódott le családi okok miatt. A tanulók felzárkózását 12 mentortanár és a projektben részt vevő további 4 fő segíti. A program végeredményeként a tanulók egy része érettségit, a többség pedig szakmát – pincér és szakács – kíván megszerezni. A foglalkozások első alkalmával egy egyéni fejlődési tervet tűznek ki a tanulók a mentorok segítségével, amit ezt követően figyelemmel kísérnek, és amennyiben szükséges, korrigálnak. A fogalakozásokon túl a program lehetőséget teremt a társadalmi kapcsolatok erősítését szolgáló iskolán kívüli programokra, kirándulásokra a diákok, valamint konferenciákra, képzésekre a tanárok számára.

A projekt az Európai Unió támogatásával a Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.3.9/B-12/1-2012-0002 keretében valósult meg.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben