Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefvárosban 10 kutat zárnak el

Téliesítés a közparkokban

2014. október 29. szerda

A hűvösebb napok és éjszakák közeledtével téliesíteni kell a tereken, parkokban található ivó-, dísz- illetve szökőkutakat. A FŐKERT Nonprofit Zrt. Budapesten összesen 106 ivókutat, 23 db szökőkutat, valamint 32 db díszkutat kezel, amelyek közül 10 Józsefvárosban található. A VIII. kerületi kutakat novemberben zárják el.

A különböző kutak Budapesten május elejétől október végéig üzemelnek, a hidegebb időszak beköszöntével mindezeket téliesíteni kell. A Főkert munkatársai már meg is kezdték a parkokban és közterületeken található, kezelésükben álló ivó-, dísz- illetve szökőkutak elzárását. A szökőkutak esetében a víz leengedése után a karbantartásra szoruló alkatrészeket is kiszerelik, majd az ismételt megnyitásig megtisztítják, lefestik, megjavítják azokat.

Mint Erdélyi Krisztinától, Főkert Nonprofit Zrt. marketing és PR csoportjának vezetőjétől megtudtuk, a VIII. kerületben a társaság összesen 6 ivó- és 4 díszkút fenntartását végzi el. A Blaha Lujza téri és a Szabó Ervin téri szökőkút zárása november 3–7 között, a II. János Pál pápa téri és a Rákóczi téri pedig november 17–21 között történik meg.

Budapest legnagyobb szökőkútjának, a margitszigeti szökőkútnak a téliesítése várhatóan a november 17-i héten zajlik majd, így a parklátogatók addig még zavartalanul gyönyörködhetnek a szökőkút játékában.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben