Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Baross tér

Megújult a troli- és az autóbusz végállomás

2014. október 30. csütörtök

Könnyebb lesz az átszállás a Baross téren, ugyanis a legtöbb tömegközlekedési jármű megállója jóval közelebb került egymáshoz. A téren a burkolat és a zöldfelületek is megszépültek, illetve a Keleti pályaudvar Kerepesi úti oldalán egy taxiállomást is kialakítottak.

Az M4-es metró projekthez kapcsolódóan ésszerűsítették a Keleti pályaudvar körüli felszíni tömegközlekedését. Ennek részeként a Baross tér Kerepesi úti oldalán átépítették a troli- és az autóbuszok végállomását. Az átépítés gyorsabb, egyszerűbb átszállási lehetőséget biztosít a felszíni járatok és az M2-es, valamint az idén átadott M4-es metró között. A korszerűsítés eredményeként a 73-as, a 76-os, a 80-as és a 80A trolibuszjárat mellett a 20E, a 30-30A és a 230-as autóbusz is erre az oldalra érkezik.

A tömegközlekedési járművek megállói mellett kialakítottak egy 8 férőhelyes taxiállomást is, és a középperon is szélesebb lett az utasok kényelmére. A gyalogosok által használt részeken a járdaburkolattal megegyező térkőburkolatot raktak le. A végállomás megszépülése az új utcabútorok kihelyezésével, valamint a zöldfelületek felújításával vált teljessé.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben