Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Változik a forgalmi rend

Megújul a Kerepesi út és a Hungária körút csomópontja

2014. november 11. kedd

Megkezdődött a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésében lévő útburkolat és a járdaszigetek rekonstrukciója, mely várhatóan november 30-áig tart – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A munkákat összehangolják az 1-es villamos felújításával és a Kerepesi úti, Százlábú híd rekonstrukciójával, ezért változások lesznek a közúti közlekedésben is.

A csomópontban az út felülete több mint 1700 négyzetméteren két réteg új aszfaltot kap. Nagy hangsúlyt helyez a BKK a gyalogosközlekedés biztonságos és akadálymentes kialakítására is, a járdaszigeteket – a vakok és gyengén látók közlekedésének megkönnyítése érdekében – alacsonyabbra építik, és taktilis jelzőkövekkel látják el.

A munkálatok során megnövelik a csomópont északi részén található járdaszigetek méretét valamint a víznyelő aknákat és azok bekötéseit is áthelyezik. Az áthaladó forgalom megfelelő ellenőrzése érdekében felújítják a már meglévő forgalomfigyelő kamerát. A munkákat összehangolják az 1-es villamos felújításával és a Százlábú híd rekonstrukciójával.

Változások a közúti közlekedésben

A járdaszigetek felújításának idejére – várhatóan 10 napig – a Kerepesi úton a városközpont felé a buszsávot, illetve a kifelé vezető oldalon a szélső sávot lezárják a csomópontban, ennek következtében kisebb torlódásokra lehet számítani. A felújításkor minimális éjszakai munkavégzésre is sor kerül. Ez alatt az idő alatt a Kerepesi úton egy-egy sáv lesz járható, és balra, a Hungária körútra történő kanyarodást nem engedélyezik.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben