Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megkezdték munkájukat a bizottságok

Nem lesz helye a politikai vitáknak

2014. november 12. szerda

Nem enged teret a politikai csatáknak a napirendek vitájában a Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság, illetve az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke – nyilatkozta egybehangzóan Soós György és Zentai Oszkár. A két testület vezetője a Józsefváros újság kérdésére válaszolva elmondta: ahogy az előző ciklusban, úgy a következő öt évben is számítanak az ellenzéki képviselők és delegáltjaik szakmai tudására és együttműködésére.

Annak ellenére, hogy az ellenzéki pártok külsős delegáltjai közül többen még nem tették le esküjüket, megtartotta első ülését a Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság (VPB). A választások óta eltelt hetekben olyan – például a Magdolna Negyed Programot érintő – ügyek kerültek napirendre, amelyekben fontos volt döntést hoznunk – magyarázta a testület kormánypárti elnöke. Soós György a testület munkájáról elmondta: A VPB elsősorban szakmai bizottság, nem politikai, ezért elnökként nem fog teret engedni az ilyen jellegű vitáknak. Hozzátette: az előző négyéves ciklusban is egyértelműen szakmai alapon működött a bizottság, és bár még nem ismeri az ellenzék delegáltjait, számít a szakértelmükre és az együttműködésükre.

Soós György: Nem hagyom, hogy a politika uralja a vitákat

Megkezdte munkáját az Emberi Erőforrás Bizottság (EMBI) is. A korábban Humánszolgáltatási Bizottság néven működő testület névváltoztatására Zentai Oszkár szerint azért volt szükség, mert nem volt elég közérthető az elnevezés. A bizottsághoz hasonló területek tartoznak, mint az Emberi Erőforrások Minisztériumához – köznevelés, sport, kultúra, egészségügy, illetve az egyházi, a nemzetiségi és civil szervezetekkel kapcsolatos döntések –, ezért javaslatot tettem a névváltoztatásra, amit a képviselő-testület alakuló ülésén elfogadott – mondta az EMBI Fideszes elnöke.

Zentai Oszkár: Közérthetőbb az „emberi erőforrás” megnevezés 

Az Emberi Erőforrás Bizottság alakuló ülésén minden ellenzéki párt képviselője és delegáltja letette az esküt, így az első ülésen a teljes létszámmal fogadták el a testület ügyrendjét. A „Józsefvárosi Szociális Munkáért” szakmai kitüntetésekről zárt ülés keretében döntöttek, az elismeréseket november 12-én adják át. A következő öt év munkájáról Zentai Oszkár azt mondta: Józsefvárosban nagyon széttöredezett az ellenzék, nincs olyan párt, amelyikről egyértelműen kijelenthető, hogy a legnagyobb befolyással rendelkezik, ezért számít a vitákra, de azokat kizárólag szakmai alapon fogják megtárgyalni.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben