Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megújulnak az M3-as metró szerelvényei

Tarlós István: Jövő év elején kezdődhet a felújítás

2014. november 19. szerda

Jövő év elején elkezdődhet az M3-as metró szerelvényeinek a felújítása – közölte Tarlós István szerdán a M1 Ma reggel című műsorában. Utalva az állam 60 milliárdos kezességvállalására Budapest főpolgármestere kijelentette: a kormány nagyon nagy segítséget adott most a városnak, ahogy azzal is, hogy a „Demszky-érában felvett BKV-hitel esedékes kontingensének a fedezetét is biztosította”.

60 milliárd forint értékben vállal kezességet az állam.

 

 Jövő év elején elkezdődhet a 3-as metró szerelvényeinek a felújítása

A kormány nagyon nagy segítséget adott most a városnak – mondta a kormánydöntés kapcsán Tarlós István szerdán az M1 Ma reggel című műsorában. A főpolgármester hozzátette: amihez a korábbi vezetés húsz évig hozzá sem nyúlt, azt most meg tudják valósítani. A szerelvények felújítása már a jövő év elején elkezdődhet – hangsúlyozta.

 

Tarlós István az M1 Ma reggel című műsorában

A metró szerelvényeinek felújítása kapcsán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról beszélt a főpolgármester szerdán, hogy a kormány sorozatban olyan lépéseket tesz, amivel Budapest komolyságát nyomatékosítja, és felértékeli a fővárost illetve a BKV kérdése is egyre inkább rendeződni látszik. Mint mondta: ekkora pénzügyi tartaléka évtizedek óta nem volt a fővárosnak, mint most.

Forrás: MTI

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben