Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Jól szerepeltek a Ferencváros fiatal birkózói

Országos bajnok lett a józsefvárosi tehetség

2014. november 19. szerda

A józsefvárosi Szabados Noémi aranyérmet nyert korosztályában a diák és serdülő leány országos birkózó bajnokságon. A Ferencváros fiatal tehetsége az Orosházán megtartott versenyen már harmadik bajnoki címét szerezte meg.

A 13 éves Szabados Noémi a serdülő leányok – az 1999-2000-2001-es születésűek – 49 kg-os súlycsoportjában győzött a november közepén Orosházán megrendezett versenyen. Noémi édesapjától, Szabados Ákostól – aki egyben a Fradi birkózó-szakosztályának technikai vezetője is – megtudtuk, hogy lánya már tízévesen országos bajnok volt, most Orosházán már a harmadik elsőségét szerezte. Emellett három diákolimpián is diadalmaskodott, és több nemzetközi versenyről tért haza aranyéremmel.

Noémi a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója, edzője Széles József. Noémi bátyja, Márton szintén sorra nyeri a címeket, legutóbb a serdülő diákolimpián győzött.

Az orosházi Eötvös Sportcsarnok három szőnyegén egyébként tarolt a Fradi, a két korosztályban a legtöbb pontot a Kiss Sándor és Kovács Levente irányította csapat szerezte meg és első lett az összesített pontversenyben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben