Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Jövő szeptemberre elkészül a kollégium

Ütemtervszerűen folyik a Ludovika-beruházás

2014. november 21. péntek

A tervek szerint halad a józsefvárosi Ludovika-beruházáshoz kapcsolódó építkezés, a következő tanévre elkészül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának Nagyvárad téri kollégiuma is – írja a Napi Gazdaság. A sportközpontot, illetve az új oktatási épületet a 2016-17-es tanév kezdetén adják át.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) főtitkára, Horváth József az újságnak elmondta, a 4,7 milliárd forintból megújult Ludovika Akadémia átadása után sem állt meg az építkezés. A beruházás egyik leglátványosabb eleme az a 600 fős kollégium, amely a Nagyvárad téren, a Közigazgatás-tudományi Kar hallgatói számára valósul meg mintegy 6,2 milliárd forintból. Mivel a kivitelezés a tervek szerint halad, jövő szeptemberre el is készül – magyarázta a lapnak az NKE főtitkára. Horváth József hozzátette: a sportközpont – amelyben többek között lesz uszoda is –, illetve az új, 4000 diák befogadására alkalmas oktatási épület az Üllői út és az Orczy út sarkán a 2016-17-es tanévre készül el.

Az NKE új oktatási épületének látványterve balra,

jobbra pedig a Közigazgatás-tudományi Kar kollégiumának tervei

A cikk kitér arra is, hogy a fejlesztés során jelentősen – egy hektárral – megnő az Orczy park zöldfelülete, amelyet a közpark funkció megőrzése mellett az egyetemi hallgatók találkozási pontjává alakítanak. Igazi újdonság lesz a csónakázási lehetőség, valamint a lovagló útvonal.

A Napi Gazdaság szerint az új oktatási épületek megvalósulásával és a park felújításával elindult az Orczy negyed rehabilitációja, a rendőrtisztek jelenléte pedig javítani fogja a közbiztonságot és „Józsefváros visszanyerheti hagyományos egyetemvárosi imázsát”.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben