Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Teljesen kiégett egy lakás a Kőris utcában

7 embernek adott menedéket az önkormányzat

2014. november 23. vasárnap

Eddig ismeretlen okok miatt teljesen kiégett egy lakás vasárnap hajnalban, a Kőris utcában. A tűz átterjedt a szomszédos lakásra is, a VIII. kerületi tűzoltók két gépjárműfecskendővel tudták csak eloltani a lángokat. Józsefváros önkormányzata 7 embernek biztosított szállást a Bezerédi utcában.

Lakhatatlanná vált az a Kőris utcai földszinti lakás, amely vasárnap hajnalban gyulladt ki. Az ingatlan tulajdonosa és albérlői értesítették a VIII. kerületi tűzoltókat – tudtuk meg Kelemen Zsolttól. A tűzoltóparancsnok elmondta azt is, hogy a tűz átterjedt a szomszéd lakásra, két gépjárműfecskendővel sikerült eloltani a lángokat. Annak ellenére, hogy a tűzben minden megsemmisült, személyis sérülés nem történt – jegyezte meg Kelemen Zsolt.

A lakásban három nő és négy férfi lakott, akiknek Józsefváros önkormányzata biztosított átmeneti szállást és élelmet a Bezerédi utcában – tájékoztatta a jozsefvaros.hu oldalt Tóth Tímea. A Józsefvárosi Önkormányzat közbiztonsági referense hozzátette: ezt a központot tavaly nyáron alakította ki az önkormányzat a Fővárosi Katasztrófavédelem Közép-pesti kirendeltségének oktatására és kiképzésére, krízishelyzetben pedig átmeneti szállásként funkcionál. A lakosságvédelmi intézkedés keretében az önkormányzat értesítette a Magyar Vöröskereszt kerületi szervezetét is, amely ruházattal segíti a 7 lakót – mondta Tóth Tímea. A tűz okát még vizsgálják.

Itt tekintheti meg a tűzesetről készült videót!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben