Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

20 zsák és 3 bőrönd ruha, valamint 100 ezer forint gyűlt össze

Adomány a rászorulóknak

2014. november 25. kedd

Immár nyolc éve, hogy megrendezik azt a jótékonysági ruhavásárt a Polgárok Házában, amelynek bevételét a rászorulóknak adományozza a józsefvárosi polgárőrség. A bevétel a nagycsaládosokat segíti a karácsonyi időszakban, a megmaradt ruhákat pedig a rászorulók kapják.

A Polgárok Háza és a józsefvárosi polgárőrség 2006 óta minden évben jótékonysági ruhavásárt rendez, melynek bevételét a hátrányos helyzetű nagycsaládosok kapják. A vásárból megmaradt ruhákat a polgárőrség a Magyar Vöröskereszt Diószegi utcai központjának adományozza, hogy ők osszák szét a hátrányos helyzetű emberek között.

Kaiser József, a polgárőrök vezetője személyesen adta át a Vöröskereszt dolgozóinak a ruhaadományt, mely többek között tartalmazott cipőt, kabátot, női és gyermekruhát, de hoztak terítőt és függönyt is, hátha valakinek arra van szüksége.

„Nagyon köszönjük, nagy szükség van rá. Sok a rászoruló, így minden adományt szívesen fogadunk, főként a téli időszakban” – mondta Széplakiné Kujbus Éva, a Vöröskereszt területi vezetője. A 20 ezer forintos utalványokat Kaiser József öt rászoruló nagycsaládnak adja át a napokban.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben