Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Jó hír a fa alatt

Kibővítik a Pitypang Óvodát

2014. december 16. kedd

Többek között láthatósági mellényeket kaptak a Pitypang óvodások Sára Botondtól karácsonyra, a gyerekek ugyanis sokat kirándulnak az óvónénikkel a fővárosban és Pest megyében. Az alpolgármester azt is elmondta az apróságoknak, hogy az intézmény hamarosan teljesen új épülettel bővül.

A gyerekek az ajándékokat saját készítésű mézeskalács mellett egy karácsonyi témájú dallal és verssel is megköszönték, majd izgatottan próbálták fel a mellényeket, és még nagyobb örömmel avatták fel az új játékokat. Sára Botond alpolgármestertől megtudtuk, a kerület többi bölcsődéjébe és óvodájába is ellátogatnak az önkormányzati képviselők a napokban, hogy ajándékokkal lepjék meg a kicsiket.

A legfiatalabb korosztály mellett azonban a szépkorúakra is gondoltak: az idősek otthonaiba és klubjaiba is visznek ajándékot. Hozzátette, hogy az alpolgármesteri keretéből a példaértékű közösségteremtő munkát végző Társak a Teleki Térért Egyesületet is megajándékozza majd. Mint mondta, már a Százados negyedben is alakulóban van egy hasonló civil csoport, és reméli, hogy a közeljövőben számos közösség követi majd ezt a nagyszerű példát.

Váradiné Orosz Ágnes  leszögezte, nagyon örülnek az új mellényeknek, mert így sokkal nagyobb biztonságban kirándulhatnak Budapesten és Pest megye más településein. Az óvodavezető hozzáte: minden egyes mellényre rá fognak hímezni egy pitypangot is. 

Új épülettel bővül az óvoda

lesz az óvodának.

A bővítésre a gyermekek száma miatt is szükség volt, hiszen csaknem 30 fősek a csoportok, ami jelentősen megnehezíti a mindennapokat. Sára Botond kiemelte, hogy a tervezés – melyre 20 millió forintot szánt az önkormányzat – már zajlik, és reményei szerint jövő évben az építkezés is elkezdődhet. Hozzátette azt is, hogy a munkálatok teljes költsége körülbelül negyedmilliárd forint lesz.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben