Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közös karácsonyozás a józsefvárosi gyermekklinikán

Ajándék a köztársasági elnök feleségétől

2014. december 16. kedd

Herczegh Anita volt a díszvendége a józsefvárosi I. számú Gyermekgyógyászati Klinika karácsonyi ünnepségének. Áder János köztársasági elnök felesége ajándékokat adott át azoknak a kis betegeknek, akik kénytelenek a karácsonyt is kórházban tölteni.

A Bókay János utcában található gyógyító intézményben évtizedes hagyomány, hogy karácsony előtt együtt ünnepelnek a dolgozók. A tavalyi évtől azok a gyermekek is részt vesznek az ünnepségen, akik krónikus betegségben szenvednek, és gyógykezelésük miatt karácsonykor sem mehetnek haza.

Dr. Szabó Attila igazgató beszédében kiemelte, hogy a Bókay-klinika többet jelent egyszerű munkahelynél az orvosok, nővérek számára, hiszen idejük nagy részét egymással és a gyermekekkel töltik: a munka mellett igazi közösséget, egy nagy családot alkotnak. Hozzátette, 175 éve egyetlen perc szünet nélkül zajlik a gyógyítás, a kutatás és az oktatás az intézményben. A nagy múltú klinika gyermekgyógyászati és oktató tevékenysége idén szeptemberben Magyar Örökség-díjban részesült.

Dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora úgy fogalmazott, a karácsony az az ünnepünk, amelynek a legvilágosabb, legmarkánsabb jelentése van, jelentőségében messze kiemelkedik a többi ünnep közül, hiszen ilyenkor valamennyiünket összeköt a szeretet.

Az ünnepségen a szintén Magyar Örökség-díjas Szent Efrém Férfikar, Magyarország egyetlen professzionális bizánci zenei együttese lépett fel, és a kórház néhány orvosa adott zenés műsort.  Végül Herczegh Anita – aki az újszülött intenzív osztályt is meglátogatta – kiosztotta az ajándékokat azoknak a gyermekeknek, akik az ünnepek idején is kórházban lesznek betegségük miatt. Mint a köztársasági elnök felesége elmondta, most a hétköznapokba és az ünnepnapokba egyaránt betekinthetett a klinikán, ahol a gyógyítók, mint egy nagy család tagjai, jóban és rosszban is összetartanak.

Fotó: MTI

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben