Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Karácsonyi ünnepséget tartottak a JEGYMI-ben

Cipősdoboznyi meglepetés

2014. december 19. péntek

Karácsonyi ünnepséget tartottak a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézetben (JEGYMI), ahol egy józsefvárosi „cipősdoboz” akció keretében minden tanulónak jutott ajándék a legkisebbektől egészen a nyolcadikosokig.

Bensőséges ünnepi műsor keretében várták a karácsonyt a JEGYMI tanulói, nevelői és a szülők az általános iskolában. A gyerekek szépen feldíszítették a tornatermet és még karácsonyfát is állítottak.

Vendégek is érkeztek az eseményre: a XIII. kerületi Németh László Gimnázium diákjai. Az ünnepi műsor keretében – többek között – az iskola tanulói által alkotott alkalmi kórus adta elő a Csendes éjt, a tanárok a Mennyből az angyalt, elhangzott Ady Endre: Karácsony című verse, a vendég diákok pedig a Piramis együttes Ajándék című dalával kedveskedtek a gyerekeknek.

Ezek után következett a várva várt ajándékosztás. Jó volt látni a sok ragyogó arcot, a sok csillogó szemet, amint a kapott csomagokkal a helyükre siettek. Dudás Istvánné a jozsefvaros.hu kérdésére válaszolva elmondta: az JEGYMI-ben sajátos nevelésű gyermekekkel foglalkoznak kis létszámú csoportokban.

Az önkormányzati képviselő hozzátette: az akciót a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Kabinete kezdeményezte, amelybe sikerült bevonni az Óbudai Egyetemet illetve a Reinhold és Carmen Würth Alapítványt is. Utóbbi szervezet a szociálisan hátrányos helyzetű, de jól tanuló egyetemi és főiskolai hallgatók rendszeres támogatása mellett fontosnak tartotta, hogy a JEGYMI-s kisdiákok karácsonya is szép és örömteli legyen. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben