Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A meghittebb ünnepért

Fenyőfa és szaloncukor a rászorulóknak

2014. december 22. hétfő

A korábbi évekhez hasonlóan a Józsefvárosi Önkormányzat az idén is fenyőfát és szaloncukrot osztott a kerületben élő rászorulók részére. Az erre jogosultak az önkormányzattól értesítést kaptak, és személyesen vehették át az ajándékot. Több mint 500 család vagy éppen egyedülálló karácsonya lesz így talán meghittebb.

Karácsony a meghitt együttlét, az ajándékozás ünnepe, de sokan nem tehetik meg, hogy fenyőfát vásároljanak maguknak, családjuknak.

Szent este előtti napokban a józsefvárosi önkormányzat 550 fenyőfát osztott ki a kerületben élő rászorulók közt, hogy számukra is meghitt lehessen ez az ünnep. Több közintézmény, többek közt óvoda, bölcsőde, idősek otthona is kapott egy-egy fenyőt.

„Minden évben megrendezzük ezt az akciót. A helyben élő, kerületben lakó, nehézsorsú embereknek, családoknak talán egy kicsit bensőségesebb lehet így a karácsonya” – mondta Soós György önkormányzati képviselő.

 

A fenyőfákat és a szaloncukrokat a Vajdahunyad utcában osztották ki – önkéntesek mellett több önkormányzati képviselő is segített a munkában –, amelyet többek közt nagycsaládosok, valamilyen egészségkárosodás miatt szociális segélyben részesülők, házi segítségnyújtásra szorulók, egyedülállók vihettek haza.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben