Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Süteményverseny, futás, kerékpározás

Egészségnap a Vajda iskolában

2017. május 26. péntek

Több mint 10 éves hagyománya van annak a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában, hogy a tanévben egy napot az egészséges életmód fontosságának szenteljenek. A Magyar Vöröskereszt bázisiskolájaként idén május 25-én rendeztek egészségnapot, amely során változatos programokon vehettek részt a gyerekek. A nap csúcspontja a Vajda-futás volt, amelyen csaknem minden diák indult.

Nagy volt a sürgés-forgás a Vajda iskola egészségnapján, csütörtökön. Volt olyan diák, aki az udvaron kerülte a bójákat kerékpárral, mások előadást vagy koncertet hallgattak, akadt, akinek az arcát festették ki, és volt, aki elsősegélynyújtást tanult.  

Harmadik éve, mióta bázisiskola lett a Vajda, azóta a Magyar Vöröskereszttel közösen rendezik az egészségnapot – mondta el lapunknak Fleck Zsófia biológiatanár, az egyik szervező. „Mivel sportiskola vagyunk és sportolásban itt nincs hiány, ezért ezen a napon az egészséges étkezésre is felhívjuk a gyermekek figyelmét” – tette hozzá.

 

Az egészségnapon minden osztály részt vett a desszertversenyen, amelyen egészséges alapanyagokból, kevés cukor használatával állítottak össze a gyerekek egy-egy tál finomságot, amit a zsűri pontozott és díjazott. Ezen kívül a gyerekek Nemzetközi Vöröskereszt előadását is meghallgathatták sport témában, illetve egy hangversenyt is szerveztek az alsós zenei osztályok részére. A gyerekek megismerkedhettek a Vöröskereszt munkájával, akik elsősegélynyújtási gyakorlatokat mutatnak be különböző baleseti típusokra. Népszerű program volt az arcfestés és a kerékpáros ügyességi verseny az iskola udvarán. 

Az egészségnap csúcspontja az immár huszonöt éve megrendezett Vajda-futás, amelyen három különböző távot jelöltek ki. A Vajda-futáson idén a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai is részt vettek. A tematikus nap végén a Vöröskereszt munkatársai személyesen adták át a tanulóknak az idei évre szóló vöröskeresztes tagsági igazolványokat.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság, Csókási Benedek, Vajda iskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben