Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Felfedezőtúrák, fényfestés, koncertek

Jön a 15. Múzeumok éjszakája

2017. június 23. péntek

Tizenötödik alkalommal tartják meg a Múzeumok éjszakáját június 24-én. Az egyik legnépszerűbb országos eseménysorozat – amelynek idei kiemelt témája az értékmegőrzés – részeként 320 kulturális intézmény 2000 programján lehet részt venni. A józsefvárosi és fővárosi rendezvényeket és kiállításokat idén is egyetlen egységes karszalaggal lehet látogatni. Összegyűjtöttük a kerületünkben lévő helyszínek programkínálatát.

A Magyar Nemzeti Múzeum erre az éjszakára mágikus kapuvá válik: 15 órától túlvilági sétára invitálják a 8 és 14 év közötti gyermekeket, ahol csontleletek, kincsek és temetkezési szokások kerülnek fókuszba. Azt követően a felnőtteknek tartanak érdekes előadásokat, exkluzív tárlatvezetéseket, táncbemutatót és oktatást, filmvetítést, koncerteket valamint fényfestést is. A Természettudományi Múzeumban már délelőtt elkezdődnek a gyermekprogramok: buborékfújó versennyel, kalandos felfedezőtúrával, kézműves programokkal várják a családokat. A Fiumei úti Nemzeti Sírkertben az állami dísztemetésekhez használt Apponyi hintót mutatnak be, mauzóleumi sétákat tartanak, de a Virtuózok című tehetségkutató műsor ifjú művészei is adnak koncertet. 

A Budapest Art Brut Galériában közös alkotóműhely, kerekasztal beszélgetés és zenés workshop várja a látogatókat. Az ELTE Bölcsészettudományi Kara történeti sétákat tart, amelyen a Trefort-kert építményeivel lehet megismerkedni, de hagyományos kínai játékokat is bemutatnak. A Füvészkertben madárgyűrűzési bemutatóval, növénysimogatóval, szakvezetéssel és kézműves foglalkozásokkal készülnek a szervezők. 

A Rádió és Televíziótörténeti Kiállítóhely az audiovizuális kultúra világába kalauzolja a látogatóit, a Rendőrmúzeumban pedig többek között helikopterszimulátort lehet kipróbálni, de jármű, kutyás és önvédelmi bemutatót is tartanak.Ezen az estén az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban a látogatók is előadóművészekké válhatnak, közös tánccal, előadásokkal és tárlatvezetéssel várják a látogatókat. Részletekről ide kattintva tájékozódhat.   

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben