Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hűsítő permet a kánikulában

Már működnek a párakapuk Józsefvárosban

2017. június 23. péntek

Beköszöntött az igazi nyár, a hőmérő higanyszála egyre gyakrabban emelkedik 30 fok fölé. A nagy melegre való tekintettel idén is párakapukat működtet Józsefváros önkormányzata. A hűsítő kapukat a Mátyás, a Losonci, a Teleki valamint a Gutenberg téren szerelték fel.

Mint azt Ács Péter, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Városüzemeltetési Igazgatóság vezetője lapunknak elmondta: a hőségriadóval érintett napokon valamint tartósan meleg időjárás esetén reggeltől estig üzemeltetik a párakapukat. A kapuk nyitását és zárását a Városüzemeltetési Igazgatóság Kerületőri Iroda munkatársai végzik az időjárás függvényében. 

Hasznos tanácsok a nagy melegben

A hőségriadó idejére az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat azt tanácsolja a lakosoknak, hogy fogyasszanak több folyadékot, ne várják meg a szomjúságérzetet. 11 és 15 óra között lehetőség szerint ne tartózkodjanak a napon, valamint figyeljenek a bőrük védelmére is. Azt javasolják, hogy magas faktorszámú napvédő készítményeket használjanak, valamint a leégés ellen könnyű, jól szellőző, világos színű ruházatot viseljenek. Aki teheti, a legmelegebb órákban tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségekben. Józsefvárosban a Szabó Ervin téri könyvtárban, valamint a klimatizált Blaha Lujza téri, a Futó utcai és a Kerepesi úti bevásárlóközpontban bárki menedéket lelhet a nagy meleg elől.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben