Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Ne nézzük el”

Sportnappal indult a drogprevenciós programsorozat

2017. június 24. szombat

Immár második alkalommal szervezi meg a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) és a Kesztyűgyár Közösségi Ház a „Ne nézzük el” elnevezésű drogprevenciós programsorozatát. Ennek első állomásaként június 23-án, a kábítószerellenes világnaphoz kapcsolódóan sportnapot tartottak a Dankó utca 18. szám alatti sportudvarban. A Kesztyűgyár nyári táborában résztvevő 120 gyermek részére megtartott rendezvényen különböző sportágak bemutatásával hívták fel a figyelmet az egészséges életmódra.

A Józsefvárosi Polgárőrség és az Élj Tudatosan Egyesület által működtetett Dankó utcai sportudvarban Németh Zoltán, a JKEF Közbiztonsági Munkacsoportjának vezetője köszöntötte a résztvevő gyerekeket.

 

Mint mondta: azt gondolnánk, hogy az általános iskoláskorú gyermekeket a kábítószer veszélye nem fenyegeti, azonban a tapasztalat az, hogy akár már ők is találkozhatnak környezetükben ezzel a negatív jelenséggel. „A mai nap arra hivatott, hogy a sporton keresztül játékosan mutassuk be az egészséges életmódot, és azt is, hogy hogyan tudjuk elkerülni a kábítószert” – fogalmazott Németh Zoltán.

 

A gyerekek kisebb csoportokra osztva járták körbe mind az öt állomást, ahol különböző sportokat próbálhattak ki. Mialatt az egyik csoportnak a Kesztyűgyár Közösségi Ház munkatársai gyermekjóga foglalkozást tartottak, addig egy kicsit távolabb az MTK kajak-kenu szakosztálya kitelepülésén egy evezőgépet próbálhattak ki a fiatalok.

 

A sportpálya egyik felén úgynevezett „kölyökatlétikai foglalkozást” tartottak a Testnevelési Egyetem hallgatói. A gyerekek itt keresztszökdelésben, távdobásban, akadályversenyben, helyből távolugrásban mérték össze tudásukat. Kicsit távolabb az MTK ökölvívó szakosztályának tagjai tartottak edzést egy másik csoportnak.

 

A programon részt vettek a VIII. kerületi rendőrkapitányság munkatársai is, akik kerékpáros KRESZ pályát állítottak fel, amin biciklivel és rollerrel egyaránt végigmehettek a fiatalok.  A rendőrök KRESZ-tesztet is hoztak magukkal, amelynek helyes kitöltőit apró ajándékkal jutalmazták.

A jó hangulatú program meglepetésvendége a humorista Ayala volt, aki zenészbarátaival lépett fel, így a rendezvény záróakkordjaként egy zenés-humoros produkciót tekinthettek meg a gyerekek.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben