Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Látványos rendőrségi bemutatók a FiDo téren

Újabb izgalmas programon vehettek részt a Kesztyűgyárban táborozók

2017. július 26. szerda

Egy veszélyessé váló utcai igazoltatás és egy fegyveres elfogás bemutatóját tekinthették meg július 24-én a Kesztyűgyárban táborozó gyerekek a FiDo téren. A kerületi rendőrkapitányság akciócsoportjának látványos bemutatói után a táborozók fegyvereket is megnézhettek, illetve kérdéseiket is feltehették a rendőröknek.

Egy férfit igazoltatnának a rendőrök az utcán, ám a férfi kést ránt, így a békésnek induló akció hamar életveszélyes helyzetté válik – mindezt érdeklődve figyelte a Kesztyűgyárban táborozó mintegy 60 gyerek. 

Nemcsak a fiúk, a lányok is izgatottan várták a következő bemutatót, amelyben egy igen veszélyes fegyveres gyanúsítottat arra szólítanak fel a rendőrök, hogy dobja el fegyverét, majd lassan, felemelt kézzel hagyja el az épületet, ahol tartózkodik. A pontosan megtervezett és kivitelezett akció során a férfit ártalmatlanították a rendőrök és megbilincselve elszállították a helyszínről. 

A látványos bemutatókat követően a gyerekek közelebbről is szemügyre vehették a fegyvereket és egyéb eszközöket, valamint feltehették kérdéseiket a rendőröknek. 

Rendszeresek a hasonló jellegű programok a FiDo téren, amit a gyerekek szemmel láthatóan nagyon élveznek – erről Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlós beszélt lapunknak. Mint mondta: arra törekednek, hogy minél változatosabb, érdekesebb programokkal bővítsék a gyerekek ismereteit. „Korábban tartottunk előadásokat itt, a FiDo téren a drogokról, iskolai zaklatásról, illetve az internet veszélyiről. Észrevehetően nagyon sok gyermeket megérintenek az előadások, de szeretnénk elérni a szülőket is az üzenetünkkel, hiszen ők hatnak leginkább a gyermekeikre” – tette hozzá Tolnay Krisztina.

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben