Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A télűzés ünnepe

Zenés-táncos mulatságok a józsefvárosi idősklubokban

2018. február 16. péntek

Farsangi mulatságot tartottak a Mátyás téren található Reménysugár Idősek Klubjában csütörtök délután. Volt, aki jelmezt öltött és volt, aki csak a jó társaság miatt látogatott el a rendezvényre. Az eseményen Sántha Péterné alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője is köszöntötte a klubtagokat.

Télűző farsangi ünnepséget szerveztek február 15-én a Reménysugár Idősek Klubjában. Tóth Kálmán, az intézmény koordinátora köszöntőjében a farsangról, az ahhoz kapcsolódó hagyományokról beszélt a megjelenteknek. Ezután következett a jelmezes felvonulás, majd felszolgálták a hagyományos farsangi étket: a fánkot.

Az ünnepi rendezvényen jelen volt Sántha Péterné alpolgármester is, aki kifejtette: megbecsülésünket és tiszteletünket úgy is kifejezhetjük az idősek felé, ha rendszeresen minőségi programokat biztosítunk számukra. „Józsefvárosban minden idősklubban szerveznek farsangi mulatságot azért, hogy az idősek hasznosan, kellemesen töltsék el idejüket” – hangsúlyozta az alpolgármester.

A Reménysugár Idősek Klubját rendszeresen látogató Veres Istvánné szerint az egyedül élő időseknek nélkülözhetetlenek az ilyen intézmények és az itt szervezett programok. „Ha nem lenne ez a klub, akkor egyedül ülnék otthon a négy fal között” – mondta el a 71 éves Kati néni. „A mai program a vidámságról, a jelmezekről és a zenéről szólt. Immár tíz éve járok ide, de nem tudom megunni ezeket a rendezvényeket” – tette hozzá a Kálvária téren élő Veres Istvánné.  

A Delej utcai Napraforgó Idősek Klubjában is farsangra gyűltek össze február 15-én. A vidám, jelmezes összejövetelen fánk is került az asztalra. 

Fotó: Senger Nikolett, Nyári Gyula/Józsefváros újság  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben