Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fókuszban az áldozattá válás prevenciója

Bűnmegelőzési előadás a Víg otthon idősklubban

2018. március 23. péntek

Második alkalommal indított bűnmegelőzési előadássorozatot a kerületi idősklubok tagjai, valamint a család és gyermekjóléti szolgálat ügyfelei, illetve a szenvedélybetegek és a fogyatékkal élők nappali ellátása számára a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ és a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysága. Az idei első előadást a Víg Otthon Időskorúak Klubjában tartották meg, ahol szóba került az is, hogy mi a teendő az idősek sérelmére elkövetett csalások esetén.

Sok klubtag összegyűlt szerda délután, amikor Tolnay Krisztina c. r. főtörzszászlós és Füredi Kitti r. őrmester megtartotta a bűnmegelőzési előadását.

A szépkorúak hasznos tájékoztatást kaptak arról, hogy mit kell tenni, ha az úgynevezett unokázós módszerrel próbálják őket becsapni. „Az a legfontosabb, hogy győződjünk meg róla, hogy az a családtagunk, akiről ismeretlenek azt állítják, hogy bajban van, valóban segítségre szorul-e” – hívta fel a jelenlévők figyelmét Tolnay Krisztina. Emellett szóba került, hogy a lakásban, valamint a közterületen hogyan védjék az értékeiket, illetve a biztonságos közlekedés is terítékre került. Az előadók emellett szóróanyagot is vittek az áldozatsegítésről, a kárenyhítés lehetőségeiről is.

„A bűnmegelőzési és közlekedésrendészeti előadássorozatot tavalyi évben indítottuk el, és a nagy sikerre való tekintettel ismét megtartjuk más-más kérdéseket helyezve az előtérbe. Az idősklubok tagjainak valamint, az értelmi fogyatékkal élők és a szenvedélybetegek számára tartott előadásoknak az a célja, hogy lehetőleg ne érje kár őket, valamint ha mégis áldozattá válnak, akkor tudják, a rendőrséghez illetve a JSZSZGYK-hoz is fordulhatnak, amiben tudunk segítünk” – mondta el lapunknak Gergely Tamara, a JSZSZGYK szolgáltatások szakmai egység vezetője.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben