Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ötven éve boldog házasságban

A Szolnoki házaspárt köszöntötték

2018. március 23. péntek

A Szolnoki házaspár tagjai az 1960-as évek végén Józsefvárosban ismerkedtek meg, itt fogadtak egymásnak örök hűséget, és azóta is kerületünkben élnek. Az idős párt 50. házassági évfordulójuk alkalmából Sára Botond alpolgármester látogatta meg otthonukban.

Szolnoki Ernő 1944-ben Győrszentivánon született, de már három hónapos kora óta a fővárosban él. 1949 óta lakik abban a Kerepesi úti lakásban, ahol mi is meglátogattuk az ünnepelteket. Az idős férfi korábban autószerelőként és műszerészként dolgozott Józsefvárosban, jelenleg gondnokként tevékenykedik a Kerepesi út 5. szám alatti társasházban.

Felesége, Szalóki Katalin 1945-ben született a Szolnok megye Cibakházán, majd onnan tizenhét évesen költözött albérletbe, a Víg utcába. Egy étteremben, kézilányként kezdett el dolgozni a Horváth Mihály téren. A pár 1967 decemberében ismerkedett meg egy szórakozóhelyen megtartott „ötórai teán”. A három hónapos udvarlást követően, 1968 márciusában, kerületünkben megkötötték a frigyet, amelyből két leánygyermekük született. Mindketten nagyon szeretnek színházba és operába járni, de gyakran kirándulnak is. 

Az ünnepelteket Sára Botond alpolgármester látogatta meg Kerepesi úti otthonukban. „A társadalom alapja a család, ez adja a stabilitást, és a házasság intézménye szentesíti meg két ember közös akaratát. Önkormányzatunk nagyon fontos tartja mindezt, ezért is köszöntünk minden kerek házassági évfordulós párt Józsefvárosban. A Szolnoki házaspárnak egy díszoklevéllel és két darab színházjeggyel kedveskedtünk ezen a boldog napon” – fűzte hozzá az alpolgármester.   

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben