Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bemutatták az Üveggolyó programot

Projekt- és családi nap a JEGYMI-ben

2018. április 18. szerda

A Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola (JEGYMI) február 5. és június 15. között valósítja meg a Nemzeti Tehetség Program által támogatott „Üveggolyó” elnevezésű projektet. A kezdeményezés a tanulók tehetséggondozását célozza meg. A projekt keretében április 13-án családi napot tartottak az intézményben

Az Üveggolyó elnevezésű projekt záró rendezvényét tartották pénteken délelőtt a JEGYMI-ben, amely egyben családi nap is volt: sok szülő ellátogatott az oktatási intézménybe, hogy láthassa gyermeke fejlődését, illetve, hogy találkozhasson a pedagógusokkal. A délelőtt folyamán a Sportkör – Testi kinesztetikus és tánc műhely, a Művészpalánta – Téri, vizuális művészeti műhely, a Fibula – Híd, kapocs zeneművészeti műhely, és a Szín-kör-játék műhely kínált érdekesebbnél érdekesebb programokat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. 

Az Üveggolyó projekttel kapcsolatban Kóti Gyöngyi tehetséggondozó koordinátor lapunknak elmondta, hogy a komplex tehetséggondozó programban az iskola tanulói közül 20 fő részvételével, négy tehetségterületet érintő műhelyfoglalkozást szerveztek. „Az integráló környezetben megvalósuló kreatív alkotótevékenység lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők az együttműködés közben olyan személyközi jártasságokra, önismereti készségekre tegyenek szert, amelyek megalapozhatják felnőttkori eredményes társadalmi integrációjukat” – hangsúlyozta a program koordinátora. 

Seres Szilvia gyermeke első osztályos a JEGYMi- ben. „Nekem és autista kisfiamnak fontosak az ilyen kezdeményezések, ilyenkor láthatom iskolai tevékenység közben a gyermekemet. Továbbá nélkülözhetetlen, hogy az itt dolgozó pedagógusokkal tartsuk a kapcsolatot, kommunikáljunk velük. Hálás vagyok az erőfeszítéseikért” – hangsúlyozta a fiatal anyuka.

Fotó: Szirmai Norbert/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben