Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közlemény

Fejezze be az LMP a károkozást!

2011. szeptember 21. szerda

Többi között a járdák rongálásával kampányolnak Józsefvárosban különböző, az LMP-hez kötődő szélsőséges szervezetek a vasárnapi népszavazásra készülve. A Város Mindenkié csoport által is nyíltan vállalt jelképek jelentek meg ma reggelre virradóan a kerület utcáin, számos járda- és egyéb felületet kék graffitik borítottak el.

Az önkormányzat jegyzője ismeretlen tettes ellen, rongálás miatt feljelentést tett. A helyzetet súlyosbítja, hogy szintén ehhez az érdekcsoporthoz köthető vadplakátok is tömegesen jelentek meg kukákon, falakon, melyek eltakarítása komoly összeget emészt majd fel az önkormányzat költségvetéséből. Emellett a hivatalos hirdetményeket is összefirkálták, megrongálták.

Józsefváros Önkormányzata a választási szokásoknak megfelelően ezúttal is biztosított felületet azoknak a szervezeteknek, amelyek ki szeretnék helyezni a plakátjaikat, egyesek mégis a károkozás mellett döntöttek. Józsefváros polgármestere nyomatékosan megkéri az érintetteket, hagyják abba a kerület elcsúfítását és felszólítja a kerületi LMP-t, hogy ne csak szavakban, hanem tettekben is álljon ki a környezet védelme mellett. Kocsis Máté hozzátette: ha ezt nem teszik, akkor immár sokadszor bizonyítják be, hogy bort isznak és vizet prédikálnak. „Felháborító, hogy ezek a káoszpárti csoportocskák megoldások helyett a jelenlegi rossz helyzetet akarják konzerválni, csak kritizálnak, üvöltöznek, megvalósítható javaslatokat nem tesznek, sőt most már inkább csak feldúlnak mindent.” A polgármester emlékeztetett arra, hogy nem új keletű a helyi lmp-sek bomlasztó viselkedése, hiszen a nemrég ideérkező Jakabfy Tamás LMP-s képviselő tavaly, a képviselő-testület alakuló ülésén azért nem vett részt, mert szánkózni volt, majd két hónap múlva, esküjével ellentétesen hatályos jogszabályok be nem tartására bíztatta a nyílt utcán a helyieket. Kocsis hangsúlyozta: Józsefváros rendet akar! A népszavazáshoz kapcsolódóan Józsefváros vezetői megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a népszavazási kampány kezdete óta közel 1000 lakcím-bejelentés történt. Kocsis Máté polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a múlt héten az LMP központi honlapjáról napokig nem került törlésre az a néhány bejegyzés, mely a hajléktalanok tudatos választási megszervezésére irányult, továbbá várja a választ arra, hogy igaz-e a hír, amely szerint az átláthatósággal kampányoló párt, a fővárosi frakciójának szakértői keretéből költött pénzt a helyi kampányára. Az LMP kampány szlogenje: Van tisztességes megoldás. A polgármester szerint ez nem az. Józsefváros Önkormányzata 2011. szeptember 25-re három kérdésben népszavazást írt ki.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben