Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Augusztus 20.

Közlekedési változások a hosszú hétvégén

2018. augusztus 16. csütörtök

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt számos közlekedési változás lép életbe a fővárosban a hosszú hétvégén, valamint lezárásokra és megállási tilalmakra is készülni kell. A Budapesti Közlekedési Központ ajánlása szerint a kötöttpályás járatokat – különösen a sűrűbben közlekedő négy metróvonalat – érdemes igénybe venni. Emellett az útlezárások miatt számos busz- és villamosjárat módosított vagy rövidített útvonalon jár, ezért érdemes utazásunkat a BKK FUTÁR vagy a BKK Info alkalmazás használatával megtervezni.

A hosszú hétvége mindhárom napján jár az M3-as metró a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között, és meghosszabbított üzemidővel éjjel fél egyig közlekedik a metró pénteken, szombaton és vasárnap este az M2-es és az M4-es, valamint vasárnap az M3-as vonalon is. 

A Lánchidat augusztus 17-e hajnaltól 21-én, kedden hajnalig, az Erzsébet hidat 19-én 14 órától 20-án hajnalig, a Margit hidat 20-án várhatóan 19 órától zárják le a forgalom elől. Az augusztus 20-ai tűzijáték előtt és után a metró-, a HÉV-, a villamos-, a busz- és a trolibuszvonalakon a sűrűbben induló járatok segítik majd a kényelmesebb utazást.

Hétfőn este 7 órától várhatóan 22.30-ig a Margit híd (gyalogos forgalom függvényében gépjármű forgalom zárása) – Szent István körút – Bajcsy-Zsilinszky út – Károly körút – Múzeum körút – Vámház körút – Szabadság híd – Szent Gellért tér – Kelenhegyi út – Szirtes utca – Sánc utca – BAH csomópont – Alkotás utca – Széll Kálmán tér – Margit körút – Tölgyfa utca – Margit híd által határolt területet is lezárják.

Szintén lezárják 20-a hétfőn este 7 órától, 21-e 4 óra 30 percig a Pesti alsó rakpartot a Havas utcától a Margit híd északi felhajtójáig (XIII., Jászai Mari tér).

Augusztus 20-án, hétfőn a 9-es busz az első járatindulástól 21 óráig mindkét irányban megállás nélkül halad át a Szent István Bazilika megállóhelyen. Valamint várhatóan 19:50-től a Margit híd helyett a Váci út – Árpád híd útvonalon ér át Budára. A Váci úton az éjszakai buszmegállóiban, az Árpád híd pesti és budai hídfőjénél pedig a 34-es busz megállóiban lehet felszállni rá.

Az augusztus 20-ai munkaszüneti nap miatt változik a vonatok közlekedési rendje: augusztus 19-én az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi, 21-én, kedden már a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A további lezárásokról, korlátozásokról és a járatok változásairól az alábbi linkeken értesülhetnek: 

https://bkk.hu/2018/08/kozlekedesi-valtozasok-unnepi-rendezvenyek-miatt-budapesten-az-augusztus-20-hosszu-hetvegen/

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/augusztus-20/ideiglenes-forgalomkorlatozas-budapest-tobb

www.mavcsoport.hu

Fotó: Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben