Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hátrányos helyzetű gyerekek a Vígszínházban

2012. január 25. szerda

Egy tűt sem lehetett leejteni vasárnap a Vígszínház zártkörű előadásán. Messziről csak az látszott, hogy zsúfolt a nézőtér. Közelről az értő szempár már azt is kiszúrta, hogy nem a színház törzsközönsége várja a kelleténél kicsit nagyobb izgalommal az előadást. Az Ablon Alapítvány támogatásával 1000 hátrányos helyzetű gyerek nézhette meg a Padlás című musicalt. Közülük 400-an józsefvárosi gyerekek.

„400 olyan gyerek lehetett ott a Vígszínházban, akik talán még nem is voltak színházban, de most részesei lehetnek egy varázslatos világnak, mely, még ha csak néhány órára is, de kiszakíthatja őket a küzdelmes hétköznapok szorításából”- mondta Sánta Péterné Józsefváros polgármestere, majd hozzátette: „Fantasztikus kezdeményezésnek tartjuk, és végtelenül hálásak vagyunk az Ablon Alapítványnak ezért a lehetőségért.” Az Ablon Alapítvány 2004 óta segít Magyarországon elsősorban beteg és hátrányos helyzetben élő gyerekeknek. Támogatnak kórházakat, újítottak már fel szülőszobát épp úgy, mint játszóteret vagy gyermekklinikai labort.

Erre a nagyszabású kulturális eseményre 1000 gyereket hívtak meg. „A Padlás olyan alapvető értékeket közvetít a gyerekek, és a felnőttek számára, mint a szeretet, a jóság, és az igazság. Mert bár az anyagi források sokszor korlátozottak, az értékek függetlenek azoktól, hiszen mindenki számára elérhetőek. Mi ezt az élményt szeretnénk ajándékozni a gyermekeknek.”- mondta Dr. Bakondi Anikó, az Alapítvány Felügyelő Bizottságának tagja. Kifelé menet, mintha kánonban tennék fel a kísérők a kérdést: na, hogy tetszett? És a szokványos rutin válaszok mellett ott a lényeg, egy 8 év körüli kisfiú szájából. „A piros pólós volt a robot? Igen. Én láttam. Akkor tiszta szívű ember vagyok?”  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben